Current schedule of Lentilek

WP_20140808_050Construction is still in full swing to be completed in the fall. A rocking lantern was opened behind the house in Ivančická Street. Parking in the part of Jančová street is available, work is being done on the new square near Žabka. Kuželova Street and part of Malkovského in the courtyard with the house Místecká 448 – 453 have disappeared. The pyramid is already standing, but a fence will still be built, so it is not yet open to children. Work is also continuing on the sports lentil in Místecká, where the basics can already be seen.

Every day you can see changes in front of Místecká 567 – 569, where a new parking lot is being made. These new locations will open a few days later than originally planned. Due to the delayed completion of the PVK (Prague Water Supply and Sewerage) work on the overhead line relocations, Skanska could not start work on the new paving within the expected deadline. Drivers will have to wait until Friday 22/8 to try out new parking spaces.

WP_20140801_017There was 1200 m2 of old concrete and asphalt – now there will be a sports field and full of greenery

WP_20140808_056

New parking lot in front of Místecká 567 – 569, new places will be in the direction of Nýdecká

WP_20140808_041

Kuželova street is a thing of the past

6 thoughts on “Current schedule of Lentilek”

  1. Dobrý den,
    stále marně přemýšlím, kde v konečném výsledku bude více slibované zeleně, když jedna asfaltová plocha je nahrazena jinou asfaltovou plochou, původní zeleň (trávníky, keře, stromy) jsou nahrazeny betonovými výtvory, z kterých v horkém létě bude sálat teplo do nočních hodin, chodníky jsou podstatně širší, plochy pro parkování větší. Asfaltová a betonová lobby znovu vítězí !

    1. …co třeba kolem nové houpací lentilky, která má moderní a měkký tartanový povrch:

      Pamatujete, jak z toho starého asfaltového hřiště sálalo teplo v létě do domů?

      A co teprve z těch starých betonových pískovišť. Zde se normalizační betonová lobby skutečně vyřádila.

      1. Ano, tartan je velice dobrý – nemusí se zalévat ani sekat. Současná i, použiji Váš termín, normalizační lobby je stále stejná, liší se pouze v maličkosti – beton a asfalt se pouze tvarují jinak. Prostor pro zeleň však stále ubývá a tato činnost má, bohužel, stále více stoupenců.

        1. Naštěstí u nás na sídlišti razíme opačný trend a zeleň přidáváme, jak se můžete přesvědčit například výše na fotkách.

          1. Proto by bylo pro naši polemiku o množství zeleně na “vašem” sídlišti velice přínosné , kdybyste využil nabídky p. Čadka, jehož komentář neprošel vaší cenzurou (zřejmě tam nebylo dostatek chvály na lentilky) a ještě jste ho neuveřejnil, a poskytl mu podklady pro objektivní vyhodnocení nárůstu nebo úbytku plochy zeleně před a po akci “lentilky”.

          2. Velmi si vážím té nabídky, nicméně nechme to zpracovat projektanty, kteří právě tvoří dokumentaci skutečného provedení. Konečná čísla dám samozřejmě k dispozici.

Comments are closed.